Maar ik ben nog steeds zo intens gelukkig met je.

IMG_3438

Ik ben de gelukkigste vrouw op aarde. Ik ben zo intens gelukkig. Ik ben zo gelukkig omdat ik van mijn passie mijn werk kan maken, samen ben met mijn beste vriend, gezond ben en bovenal mama. Ik ben zo intens gelukkig omdat ik het liefste kindje van de hele wereld iedere dag bij mij heb, en zij mij iedere dag het gevoel geeft dat iedere tegenslag het waard is om voor te knokken. Zij laat mij inzien dat het gaat om de kleinere gebaren in het leven, want enkel die doen ertoe. Het liefhebben, het er voor elkaar zijn, het voor elkaar zorgen, het knuffelen, het voor elkaar koken, die momenten laten mij inzien dat ik leef voor die momenten. Ik ervaar het moederschap als iets heel erg leuks en intens bijzonder. Een grote beproeving, en dan voor mij met name hoe je jezelf kunt hervinden in een nieuw jasje. Maar ik krijg er zoveel voor terug iedere dag weer, ze toont nu al zoveel liefde door mij vaak vast te pakken en kusjes te geven. Vanavond zei ze voor het eerst ; Mama jij moooi’. Mijn hart explodeerde van geluk.

Processed with VSCO with g3 preset

Veel moeders hoor ik klagen over hun rol als moeder, over hoe zwaar ze het vinden om iedere dag weer te moéten zorgen voor hun kleintje. Dat zware gevoel hebben om die verantwoording te moeten dragen vond ik heel logisch. Als je jezelf opeens moet splitsen en vijftig procent van jezelf, of wat zeg ik, soms wel 99% moet delen met je kind. Dat is wel even wennen, en geheel terecht dat je dood op bent en je stront nerveus wordt als je stil staat bij het feit dat die uren, die lange momenten van aankleden, je haar doen, en make-up smeren er even niet meer in zit. Maar gek genoeg heb ik die momenten nog wel, en slaapt Fleuri iedere dag uit tot mama wakker wordt. Ze slaapt heerlijk met mij mee, soms wel tot half elf in het weekend. Ze maakt mij iedere dag blij, misschien niet iedere minuut van de dag, maar wel iédere dag. Zij is zo’n meisje waarvan je zegt ; one out of a million. Hoe ze lacht, hoe ze kijkt, hoe ze brabbelt, hoe ze speelt, in alles al zo wijs en lief. En hoe kan zo’n klein meisje nou al zo volwassen zijn en de dingen die ze doet doen met zoveel empathie. Deswege heb ik waarschijnlijk ook voor gekozen om haar niet naar een creche te brengen.

Processed with VSCO with g3 preset
Processed with VSCO with g3 preset

Ze is me niet teveel, nooit geweest, en ik ben diep van binnen heel blij dat ze zo lief is en mensen met bewondering naar haar kijken. Fleuri is veel gewend dat is echt heel fijn. Voor mijn online serie Bien*venue reizen we de komende maanden veel door Nederland om vijf sterren accommodaties te bezoeken en ons verblijf te filmen. Fleuri is iedere keer weer heel blij wanneer we in een mooie suite arriveren en voelt zich snel thuis. Ze past zich makkelijk aan en geniet van alle bijzonderheden die zij in haar nog maar korte leventje al te zien krijgt. Ik ga weer wekelijks mijn ervaringen en reizen met jullie delen. Soms ben ik even offline omdat ik simpelweg even helemaal wil genieten van een fase die anders weer te snel langs mij heen vliegt. Want echt, o en je hoort en leest het zo vaak, maar het is waar.. de tijd vliegt voorbij.

Processed with VSCO with b1 preset
zie je die middelvinger van Fleuri? ( haha ) Dat ondeugende bekkie? Tjah, van wie zou ze dát nou hebben? Ze lijkt heel veel op Arjen, en is net zo zacht als haar papa. Maar die enorme pit heeft ze van mij, en wel een dubbele versie. Ze kan heel pittig zijn, maar dat bestraf ik niet, want ik vind het goed dat ze dat in zich heeft en van zich af bijt maar ik stuur het wel. Ik probeer haar momenten te laten razen, en soms te sussen. Dan leg ik haar ook uit waarom ik dat doe. Communicatie is alles bij kindjes en levert zoveel op. Het geeft mij veel meer rust, en Fleuri begrijpt ook alles. De kunst is om te blijven herhalen, en te blijven stimuleren, en dat weer te herhalen. Ik hou haar ook veel vast, knuffel haar intens veel want ik voel dat ze dat nodig heeft om haar te kunnen loslaten en zij mij. Ze is mijn allesje, mijn aller beste vriendinnetje, maar ik ben ook haar moeder. Ik denk dat ik daar wel een mooie balans in heb gevonden, en had nooit gedacht dat ik iedere avond aan haar bedje tegen haar zou zeggen ; ‘Je kan soms zo ondeugend zijn.. maar Fleuri ik ben iedere dag nog zo intens gelukkig met je’.   

 

 

 

 

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *