Fat Rolls Make Babies And Puppy’s Cute, But It Ain’t Cute On Me.


Can I Get My Pre-Baby Body Back?

By Bien Schumacher


Ik ben allergisch voor de sportschool, ik heb er een bloedhekel aan. Twee jaar geleden woog ik 56kg ik was niet normaal slank en ik paste de kleinste maatjes. Sinds de bevalling van fleuri is mijn lijf niet meer terug te herkennen, ik schrik soms als ik in de spiegel kijk en eigenlijk gewoon mijn moeder voor me zie. Nu wil ik niet zeggen dat er iets mis is met voller zijn, maar het past gewoon niet bij mij. Ik heb nog steeds een dikke buik, flubber armen en mijn benen lijken op olifanten poten, nou zal een ander zeggen je overdrijft en het valt allemaal wel mee, maar in mijn ogen dus niet. Mijn zwangerschap is de mooiste tijd in mijn leven geweest, en ik heb het er allemaal voor over gehad, maar ik mis gewoon weer die vlotte bien, die lekker in haar vel zat en alles wat ze droeg leuk stond. Ja en dan is er nog mijn liefde voor eten, ik hou ontzettend van eten, vooral lekker eten. Ik kook veel pasta’s, maar toen ik maatje 34 had deed ik dat ook en toen kwam ik geen grammetje aan. Maar een zwangerschap doet echt ontzettend veel met je lijf, vooral als je tijdens je zwangerschap ook veel in gewicht aan komt. Ik geef toe ik kwam ongelofelijk veel kilo’s aan, dertig kilo om precies te zijn. Ik ontplofte bijna, ik moet zeggen dat ik al heel erg blij ben dat mijn buik niet als een uitgeblazen ballon erbij hangt. Maar ik ben dus tot het besef gekomen dat ik zo niet verder kan gaan, ik moet aan de slag en iedere week minstens drie keer sporten van mezelf. Ik sta echt met een bek vol tanden als ik typetjes zie die met een strakke buik staan te pronken terwijl ze nog geen jaar moeder zijn,  dat schetst een verkeerd beeld van hoe je erbij loopt na een zwangerschap. Waarschijnlijk staan die vrouwen zodra ze hun kind hebben gebaard alweer op de loopband om van hun babyfat af te komen. Maar je hoeft er helemaal niet meteen strak uit te zien wees trots op het feit dat je nieuw leven, met liefde, zorg, en aandacht veilig hebt gedragen en gemaakt. Ik lag de eerste drie maanden thuis met fleuri op mijn borst, bij te komen en te genieten. Geef jezelf ook even de tijd om weer de oude te worden, en geniet vooral van de tijd met je kleintje, de eerste maanden gaan zo snel voorbij. Nu negen maanden verder vind ik het wel tijd om weer aan de bak te gaan, fleuri is al een echt meisje ze zit, kruipt, doet alles wat een kleine dondersteen hoort te doen, ook is ze veel closer met arjen en kan ze makkelijk een paar uur zonder mij en daar maak ik dus gebruik van.

Afbeeldingsresultaat voor mommys and their bodys

Aangezien ik dus echt allergisch ben voor sportscholen heb ik het ook zo lang mogelijk uitgesteld om naar een sportschool toe te gaan. Tot ik via een klant van ons bij wel een hele fijne sportschool terecht kwam, het mag de naam sportschool ook niet hebben want het is een boutique. Een plek gemaakt voor vrouwen, gerund door vrouwen, en zélfs voor vrouwen die net bevallen zijn en hun baby’tje mee willen nemen. Ik heb het over BBB Health Boutique. Ik kan wel een heel commercieel stukje schrijven, maar ik schrijf liever vanuit mijzelf, en mijn ervaring met deze fantastische plek. BBB Healthboutique is in Amsterdam op twee plekken te vinden in de Jordaan en op de Amstel. De hot cabines zijn echt fantastisch om in te liggen, de warmte kan wel oplopen tot 50 graden, je sport dus eigenlijk in een kleine sauna, door de warmte ga je heel erg zweten en in combinatie met je work-out val je dus sneller af én je kunt je baby op speciale dagen meenemen! Morgen ga ik er weer naartoe, vanaf deze week ga ik hard aan het werk om weer mijn oude lichaam terug te krijgen. Dit zal ik wekelijks met jullie gaan delen.

 bbb is een health boutique voor vrouwen. Bij bbb staan body, food en mind centraal. Iedere vrouw is anders en ieder lichaam is aan verandering onderhevig. Wij zorgen ervoor dat je steeds naar de gezondste versie van jezelf toewerkt. Dus of je nu wilt shapen, afvallen, zwanger/net bevallen bent, in de overgang zit óf je fit(ter) wilt voelen; zij coachen je!

Het is best een uitdaging, maar goed je moet er wat voor over hebben weer lekker in je vel te zitten. Helemaal in de maand oktober, het is weer fris je kleed je dik aan, je maakt je niet zo druk om je vorm, het is vroeg donker je zit weer wat vaker achter de tv en je neemt weer sneller een snackje of een glas wijn. Ik geef nog steeds borstvoeding, ik vind het heel fijn op die manier fleuri te kunnen voeden, het is nu meer een extra bij de lekkere hapjes die ze al krijgt. Ze zeggen dat je af valt als je borstvoeding geeft, maar volgens val ik pas af als ik ermee stop. Ik hoop voor januari de 60kg te halen, dus BBB here i come!

Bisous Bien

9 Comments

 • zo herkenbaar na 8maand gaat deze moeder ook maar weer sporten dacht ook ga eerst vol op genieten sporten komt wel je bent net moeder ga me tijd dan niet aan de sportschool geven ben dan ook wel een geluk vogel was bijna niks aan gekomen en is ook weer weg maar alles is zo slap. waar je heen gaat lijkt me echt geweldig een vloger van YouTube die gaat er ook heen lijkt super mooi ik kom uit een drop zulke dingen hebben we niet hihi. sus6 je kunt dit en zo niet kijk dan even naastje naar je mooi meisjes wat je hebt gedragen. helpt bij mij als ik even niet fijn met me lichaam zit kijk ik naar me dochter en denk ja dit was alles waard

 • hier ook herkenbaar. Mijn dochter is 2.5 maar ik heb mijn lijf nog steeds niet terug.
  Soms heel frustrerend maar weet dat het aan meerdere factoren ligt, ook het houden van eten, een wijntje, doordeweeks niet kunnen sporten omdat mijn man int. Chauffeur is dus alleen zaterdags en zondags thuis en mijn medicijnen (antideppressiva). Daar ben ik nu vanaf en probeer in dat weekend 2 maal te sporten. Thuis oefeningen te doen en te eten om te voeden, niet om te vullen. Nu 4 kilo afgevallen en nog 7 te gaan. Ook naar die 60 kilo. En dan hou ik alleen nog een lelijke striae buik over maar dat neem ik dan voor lief.
  Heel veel succes bien, hoop dat je het sporten misschien ook zelfs nog een beetje leuk gaat vinden.
  Je bent een topper dus komt vast goed.

 • Mijn dochtertje word nu bijna 3 en ik ben pas vanaf een half jaar weer echt mezelf ga me weer beter verzorgen en mooi kleding kopen ik vind het echt tof dat je deze kant laat zien want het is net of het bij iedereen zo leuk is en van zelf gaat maar het is voor je lijf en geest echt iets heel heftigs.
  Maar het komt goed?. Succes met sporten en neem de tijd jezelf terug te vinden het komt echt weer?

 • Ik was voor de zwangerschap 60,kilo een mooi gewicht en was superslank.in de zwangerschap gestopt met wegen bij 22 kilo aangekomen.ik sportte tot 32 weken nog twee keer in de week en at gezond.met op zijn tijd heus wel wat lekkers.na de zwangerschap de kilos vlogen eraf.ook door de bv en doordat ik door bv geven een abces kreeg in mijn borst. en ik erg ziek werd.na anderhalf jaar was ik nog maar 54 kilo en had de sportschool al in geen tijd meer gezien.alles flubberde.ongelukkig dat ik ermee was.toen echt alles weer omgegooid.voeding en drie keerbin de week sporten.word weer wat zwaarder en ook weer strakker in t vel.en daarmee een stuk gelukkiger.social media had er ook een aardige hand in.keek ik weer uren lang op paginas van vrouwen met mooie lichamen na de bevalling.ik denk iknben de enige die er wat aan kan en .oet doen.

 • Zo herkenBaar dit! Ik Ben zelf zanger geweest en had voor mijn Zwangerschap maaTje 36 en woog 55 kilo, ik ben in het begin van mijn zwangerschap veel aangekomen en Ben met 22 weken mijn kindje verloRen aan een aandoening.. ik ben een verdriet eTen en dan kun je het al wel raden ik ben toen nog meer aangekomen en nu 1,5 jaar verder wil ik zo graag mij maaTje 36 terug! Dit bericht geeft mij zeker inspiRatie! Ik zou je weKeleijke Updates ook erg inspiRerend vinden denk ik! Je kunt het! <3

 • Heel fijn sporten in warmte cabine!
  12 jaar geleden ook gedaan na mijn 1e zwangerschap. DAARDOOR weer back in shape. Mijn jongste is nu 9 maanden, maar echt weer tijd om te gaan.
  Dus LET’S WORk it out!!!
  Ik zweet met je mee ?

 • Onthou wel dat we tegenwoordig al zoveel moeten. Waarom MAAt 36? Wie zegt dat dit het ideaalbeeld is? Hoor ik met mn maatje 38 er dan niet bij? Ik snap t Wel, t maakt mij ook onzeker. Maar als ik een vrouw zie met een vrouwelijk lichaam en vormen is DIt toch vaak mooier dan heel Erg slank. En bien je bent prachtig!

 • En dit vindt Ik zo leuk aan jou! Je bent Gewoon zo gewoon! Wauw! Erg hErkenbaar dit! Ik ben bij mijn eerste zwangerschap 32 kg aangekomen! Toen er ruim een jaar over gedaan om weer terug te komen op mijn gewicht van 58 kg! Toen de 2e zwangerschap ik, ik kwam 15 kg aan oei en dat moest er zo snel
  Mogelijk af! Ik begon heel fanatiek maar al snel miste ik minn kleine meisje! Ik ben juist trots op jou dat je de keus gemaakt hebt om eerst lekker te genieten! Nu je zelf t punt gevonden heb Kun je lekker gaan sporten! Succes lieve bien! En ik blijf je volgen! Liefs X

 • Leuk en herkEnbaar om je verhaal te lezen.
  Ik ben inmiddels 11,5 mAAnd mama van een prachtige jongen. VooR mijn zwangerschap ging ik 3x pw naar the gym. Maar helaas!
  Inmiddels ben ik 1,5 Jaar verder, en de Sportschool zit nog niet in mIjn sYSteem.
  Ik geef nog bv, en mijn 22 kg is er inmiDdels ook al af. Echter die lichaam voor mijn zwangerscHAp heb ik helaas niet meEr.
  Ik kan denk ik sporten wat ik Wil, straks… maar ik denk dat ik ook moet acceptereN dat mijn lichaam nu anders is.
  Hoop over een maand of twee weer activer ben..
  Mama zijn is een fUlltime jOb, naast mijn eiGen job..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *